De Herinneringsroute WO2 neemt u mee langs meer dan 20 herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog. Verzet tegen onderdrukking, razzia’s en ronkende motoren van gevechtsvliegtuigen, moedige piloten en bemanningen.

Begin en eindpunt van de route is het WO2 Vliegeniersmuseum.

Herinneringsroute WO2

De Stichting Eerbetoon Geallieerde Vliegeniers Lingewaal (EGVL) heeft een herinneringsroute opgezet waarin het verhaal wordt verteld van piloten die tijdens de Tweede Wereldoorlog met hun gevechtsvliegtuigen zijn neergestort. Op 10 mei 2017 werd de Tweede Wereldoorlog Route Lingewaal officieel geïntroduceerd. De vliegtuigen stortten neer bij Asperen, bij Herwijnen, in de buurt van Vuren en de omgeving van Heukelum. Vier piloten vonden er de dood en één wordt nog steeds vermist.

Deze fietsroute is ruim 53 Km lang en start vanuit het vliegeniersmuseum in Fort Vuren, maar men kan ook vanaf ieder willekeurig punt van de Herinneringsroute de route starten.

Download de App

De route is met name bedoeld voor wandelaars en fietsers en is als routeapp gratis te downloaden.
Tijdens het volgen van de route wordt in de app automatisch een signaal gegeven als een informatiepunt bereikt wordt. Hierna is op de smartphone een foto, video of audio fragment te zien en te horen waarin meer verteld wordt wat er op die locatie is gebeurd. Voor mensen die geen smartphone hebben kan er een routefolder op Fort Vuren worden opgehaald.

De Herinneringsroute WO2 App is te downloaden via de site van Gelderland Herdenkt.