Kom fietsen in het rivierengebied van Vuren. Er zijn diverse fietsroutes uitgezet. Deze fietsroute gaat over de rivierdijken langs de de rivieren en mooie natuurgebieden.

De routes zijn verkrijgbaar bij de toeristische informatiebalie in het gemeentehuis in Asperen of bij de VVV in Leerdam.

Fietstocht Vuren – Brakel – Woudrichem – Gorinchem – Vuren (ongeveer 35 Km)

Start in Vuren

Start deze fietsroute vanuit het centrum van Vuren, bij de Spar. Fiets hier richting de Thaborkerk rechtdoor en ga bij de Xella / Ytong fabriek de dijk op. Sla links af en fiets richting Herwijnen over de rivierdijk. Passeer de fabriek van Sonac en ga daarna rechtaf naar beneden richting de veerboot naar Brakel.

Brakel

De rivier oversteken met de veerboot en daarna de fietsroute vervolgen rechtdoor langs de sportvelden. Aan het einde sla je rechtsaf richting Woudrichem.
Volg deze dijkweg van betonplaten tot aan het Munnikenland bij Slot Loevestein. Hier sla je rechtsaf naar beneden (Blinde Steeg)

Slot Loevestein

Bezoek Slot Loevestein, of ga hier direct links richting Poederoijen.
Bovenaan de dijk rechtsaf richting Woudrichem. Passeer de Wilhelminasluis en ga na ongeveer 200 meter rechtsaf het fietspad op over de rivierdijk richting Woudrichem (bekend van de TV serie Dokter Tinus).

Aan het einde rechtsaf de Maasdijk op en daarna de Hoge Maasdijk blijven volgen tot in Woudrichem.

Woudrichem

Na een bezoek aan Woudrichem vervolg de fietsroute over de rivierdijk richting Gorinchem (Groenendijk, Merwededijk,Woudrichemsedijk,Hoekeinde,Kerkeinde).
Sla rechtsaf richting de Merwedebrug. Direct na de Merwedebrug weer rechts afslaan de Nieuwe Wolpherensedijk op richting Gorinchem.

Gorinchem

Bezoek Gorinchem en vervolg de weg weer via de rivierdijk (stad verlaten via de Burgstraat).

Fiets over de rivierdijk langs Dalem. Rechts zie je dan, aan de overkant van de rivier, Slot Loevestein.

In de bocht fiets je langs Fort Vuren met de mooie slotgracht.

Volg nu de rivierdijk tot aan Vuren.

Ga hier linksaf naar beneden (Poldersekade) en sla direct rechtsaf (De Mildijk). Je fietst nu de Mildijk uit en komt zo weer uit in het centrum van Vuren.