Deze mooie fietsroute in het rivierengebied van Vuren naar Zaltbommel is een mooie fietstoertocht over de rivierdijken langs de uiterwaarden van de Waal.
Onderweg passeer je diverse mooie natuurgebieden en mooie rivierdorpen.

Fietstocht Vuren – Zaltbommel – Brakel – Vuren (ongeveer 35 Km)

Start deze fietsroute vanuit Vuren. De keuze is het volgen van het fietspad langs de Graaf Reinaldweg richting Zaltbommel. Een mooier alternatief is het volgen van de rivierdijk richting Waardenburg / Zaltbommel.

LET OP: Door dijkverzwaringswerkzaamheden is het op dit moment niet mogelijk om te fietsen op de Waaldijk.

Herwijnen – Hellouw – Haaften

Op de fietstocht richting Zaltbommel passeer je de dorpen Herwijnen, Hellouw en Haaften. Na Haaften vervolg je de weg richting Waardenburg.

Waardenburg

Aangekomen bij Waardenburg rechtsaf via de Martinus Nijhoff brug de Waal oversteken. Je fietst nu parallel aan de A2 over het fietspad richting Den Bosch.

Martinus Nijhoff brug

Zaltbommel

Na ongeveer 500 meter rechtsaf (pas op scherpe bocht) naar beneden richting Zaltbommel. Sla beneden linksaf en ga de Waalbandijk op en fiets hier door het centrum van Zaltbommel.

Direct als je Zaltbommel uit komt, weer rechtsaf de Gamersedijk gaan volgen. Je komt nu langs de dorpen Hertenkamp, Gameren, Nieuwaal, Zuilichem naar Brakel.

Brakel

Het Gelderse dorp Brakel heeft ongeveer 3100 inwoners. Een bezienswaardigheid is het Kasteel Brakel. Deze ruïne staat in het park van het Huis Brakel in de buurt van de hervormde kerk.

In Brakel de Waaldijk blijven volgen tot aan de voetbalvelden, hier rechtsaf slaan de Veendam op richting de veerboot Brakel – Vuren/Herwijnen. Hier vaar je naar de overkant en kom je bij de kunstwerken horen-zien-zwijgen.

Vuren

Vanaf de veerboot linksaf omhoog de Waaldijk op. Je fietst nu langs de Sonac fabriek.

Bij de splitsing rechtdoor en de Waaldijk tot aan Vuren blijven volgen.

Je passeert Het Wiel van Vuren.

Bij het opslagterrein van de steenfabriek Ytong / Xella rechtsaf via de Mildijk naar beneden.

Volg de Mildijk rechtdoor en je komt weer in het centrum van Vuren.