Ontdek het mooie buitengebied van Herwijnen. Wandel over de oude en nieuwe dijk, door boomgaarden, weilanden en de uiterwaarden langs de Waal via het mooie Klompenpad ‘Engelenburgerpad’.

Klompenpad wandelroutes

Klompenpaden zijn de mooiste wandelroutes over boerenland in de provincies Utrecht en Gelderland. Geniet tijdens uw wandeling van de rust, kleinschaligheid en de combinatie van cultuur en natuur.
Wandel de Klompenpaden via de gratis app. Met duidelijke routenavigatie, extra filmpjes, horeca en achtergrondinformatie.

Wandelroute Klompenpad Engelenburgerpad

In de middeleeuwen was Herwijnen een heerlijkheid. Het was welvarend genoeg om maar liefst vier kastelen te onderhouden: Wadenstein, Frissestein, Drakenburg en Engelenburg.

Het Klompenpad Engelenburgerpad is een rondwandeling van tien kilometer door het mooie buitengebied van Herwijnen. Wandelend over de oude en nieuwe dijk, door boomgaarden, weilanden en de uiterwaarden langs de Waal, komt de wandelaar historische bezienswaardigheden en monumentale panden tegen.

Route en beschrijving

De brochure met een beschrijving van de Engelenburgerpad route en bezienswaardigheden is o.a. te koop bij het startpunt Bakkerij Bakker en VVV’s in de regio.

Markeringen Klompenpad

De route is in beide richtingen gemarkeerd met blauwe klompjes. Klompenpaden zijn verboden voor honden in verband met verstoring van vee en wild. Waar de route gebruik maakt van bestaande paden gelden uiteraard de heersende regels. Routenavigatie en informatie over landschap en cultuurhistorie is ook beschikbaar via de Klompenpaden app.

Klompenpad Horeca

Op deze klompenpad route kom je langs verschillende horecagelegenheden, zoals Lunchcafé Bakkerij Bakker, Eethuis Herwijnen en de Nieuwe Tijd.

Meer informatie over het Engelenburgerpad

Meer informatie over deze Engelenburgerpad Klompenpad wandelroute