Struinen betekent eindeloos genieten van ongerepte flora en fauna. De struinroutes zijn bewegwijzerde wandelingen langs de rivier de Waal. Met de wandelschoenen aan, broodtrommel in de rugzak en de verrekijker in de aanslag doorkruis je de uiterwaarden. De natuurliefhebber geniet van de omgeving en de rust; de wandelaar van een sportieve uitdaging.

Struinroute Vuren – Zaltbommel (42 Km)

Deze struinroute (nr. 5) langs de Waal van ongeveer 42 kilometer is de langste wandelroute van de vijf en je kunt de wandeling op zes punten beginnen. Naast de prachtige uiterwaarden, lopen de vestingwerken zoals Fort Vuren en Slot loevestein als een rode draad door het struinavontuur.

Rust en ruimte

De wandeling voert o.a. via de Hondswaard; een pareltje van natuur en rust. Struinend in de Hondswaard, heb je een fraai uitzicht op Slot Loevestein dat aan de overkant van de Waal ligt. Maar eerst passeer je Fort Vuren.

Wandelen langs de Waterlinie

Fort Vuren maakt onderdeel uit van de Hollandse Waterlinie. Je kunt het fort bezoeken, een verkoelend drankje of kop koffie drinken, een hapje eten en zelfs overnachten. Vanaf het Fort kun je met de watertaxi naar de zuidkant van de Waal aan wal gaan. Daar staat Slot Loevestein met de daaromheen gelegen het natuurgebied  Munikenland.

Meer info over de Wandeltocht Struinen van Vuren naar Zaltbommel